Help... Start Menu Problem Skin Studio 6

What am I doing wrong?

Thursday, April 17, 2008 by alphabyte | Discussion: Skinning

I am trying to put together the start menu for my next WB, and I noticed this ugly black border all around my start menu (seen on the righthand side of the start menu in the screenshot).

I have blur enabled and disabled the OS shadow.  I am using Skin Studio 6.00.003 and WB 6.09[g].[b].135.  (Also, I have tried this in the latest non-beta version of WB6 and this black border is still there.)

I have tried playing with many of the settings in Skin Studio 6, but I cannot get rid of that annoying border.  What am I doing wrong?

Any help or suggestions would be most appreciated!

First Previous Page 3 of 3 Next Last
eieio
Reply #41 Saturday, April 19, 2008 11:55 PM
pictoratus: Thank you for the suggestion. I tried your suggestion exactly as you said and unfortunately, it did not work for me. The ugly default OS shadow around the Start Panel remains and my WB is still being recognized by SKS5 as a UIS1 skin. I truly appreciate your time and effort trying to help me solve this problem. Very appreciated!


You're welcome.

It's too bad Support hasn't addressed this issue in SKS6. I have a feeling it will continue to be an problem. (

Glad to see you were able to find a work around. Yet another reason to continue to use SKS5.
I.R. Brainiac
Reply #42 Sunday, April 20, 2008 3:18 AM
SKS6 for Vista...5 for XP.  
2of3
Reply #43 Sunday, April 20, 2008 6:34 AM
Glad to hear that you've managed to fix the issues with this WB!

Looking forward to seeing it in the gallery here   
Vampothika
Reply #44 Tuesday, April 22, 2008 2:27 AM
yayyyyyyyyy fixxxed!!
Robbie_Boy
Reply #45 Monday, July 28, 2008 8:25 PM
Hi guys, I have now got the same problem but in a vista skin all was well with the start panel till i put the taskbar together then i got the same os shadow.... i've checked all the margins and everything.... but it won't go......

Any idears would be great....

Thanks RB.

UPDATE......

Don't worry guy's i finaly got it to go away......
Elsius Saint
Reply #46 Monday, August 4, 2008 10:45 AM
It was nice reading how everyone was willing to help out - Priceless!

I'm sure many other people will benefit from the help provided in this thread.

It is sadden me that Robbie_Boy did not find it worthy to share how he/she managed to solve his/her problem. Take it to the grave Not right!


Beside that I'm very pleased
casualtraveller
Reply #47 Monday, November 17, 2008 5:51 PM

This is an old thread but some may come up against this problem - i know i did for a few annoying hours

This solution may not help everyone but ill give it anyway

I solved it by making a new substyle in the blind based on my xp substyle that already existed (which didnt have the annoying line shadow)   I then simply reinported the vista graphics onto the new substyle and copied and pasted the code over and its all perfect again

Delete the old main style and make the new vista substyle the main style

You may need to already have a working substyle for this to work but it may help some

theAVMAN
Reply #48 Monday, November 17, 2008 6:18 PM

Everyone is correct but here is the problem sks 5 &6 both make back up files

So disable the feature in 6 HideShadows=0

save and apply

Now go to the windowblinds folder for this skin open the folder (set veiw to thumbnails)you will find a file called XPStuff.xp(it will have a skinstudio icon)

this is your good file

now you will find another file XPStuff.xp~ (it will look just like a normal file folder the squiggley line denotes a copy)

now delete the XPStuff.xp~

now open in SKS5 and enable(HideShadows=1)

save and apply

it will be gone ,open in SKS6 and continue building

Note when you start a skin if you start in 5 make this your first change save and apply then open in 6 you wont have this problem again!

It can be done in note pad but I recomend this way unless you are comfortale directly editing code!

 

Note there could be more than 1 backup of this file if so delete all XPStuff.xp~ (it will look just like a normal file folder the squiggley line denotes a copy)

you only need the 1 with the SKS icon w/o the squiggley line

This will work I am sure !

theAVMAN
Reply #49 Monday, November 17, 2008 6:19 PM

Sorry just saw you got it!

casualtraveller
Reply #50 Tuesday, November 18, 2008 4:37 AM

Avman this seems quite a thorough fix to the problem - though i havent tested it as mine works now - Is Skin studio 5 still easy enough to find?

Is there a sticky for all these weird little problems and their solutions?

2of3
Reply #51 Tuesday, November 18, 2008 5:24 AM

Is there a sticky for all these weird little problems and their solutions?

Maybe Harley would add this info to the Wiki?

theAVMAN
Reply #52 Tuesday, November 18, 2008 6:08 AM

Maybe Harley would add this info to the Wiki?

Morning Tim,I will see what I can do!

2of3
Reply #53 Tuesday, November 18, 2008 6:21 AM

Robbie_Boy
Reply #54 Tuesday, November 25, 2008 10:42 PM

Elsius Saint
It was nice reading how everyone was willing to help out - Priceless!

I'm sure many other people will benefit from the help provided in this thread.

It is sadden me that Robbie_Boy did not find it worthy to share how he/she managed to solve his/her problem. Take it to the grave Not right!


Beside that I'm very pleased

 

Sorry mate

 

well in my case it was something to do with the glow on the start button, i disabled it and that's when the trobble started......

i just turned it back on but with a blank PNG and it worked great......

Hope this might help someone.....

sorry i never posted it sooner..

 

Please login to comment and/or vote for this skin.

Welcome Guest! Please take the time to register with us.
There are many great features available to you once you register, including:

  • Richer content, access to many features that are disabled for guests like commenting on the forums and downloading skins.
  • Access to a great community, with a massive database of many, many areas of interest.
  • Access to contests & subscription offers like exclusive emails.
  • It's simple, and FREE!



web-wc01