1 pixel gap between windowframe and scrollbar--SOLVED

Friday, January 20, 2012 by k10w3 | Discussion: SkinStudio Help

I'm having a problem with a WB I'm making in FireFox.  There is a 1 pixel gap between the scrollbar and the right and left side of the per pixel windowframe, as shown in this illustration.  I can't figure out if it's a problem with the Windowframe or the scrollbar.  Any ideas on what to try to fix this?  Thanks in advance.

 

BoXXi
Reply #1 Friday, January 20, 2012 6:33 PM

Use SkinStudio instead of Firefox????

neone6
Reply #2 Friday, January 20, 2012 6:37 PM

BoXXi
Use SkinStudio instead of Firefox????
My thought xactly

Are you sure it´s just  not FF in general ??

k10w3
Reply #3 Friday, January 20, 2012 6:37 PM

BoXXi
Use SkinStudio instead of Firefox????

I AM using SkinStudio--I'm just not being real articulate today.  I'm having the problem only in FireFox.  (Boxxi, you're funny.)

k10w3
Reply #4 Friday, January 20, 2012 6:39 PM

neone6
Are you sure it´s just not FF in general ??

When I apply other skins, the gap isn't there.  It's just this new one.

Vampothika
Reply #5 Saturday, January 21, 2012 10:56 AM

im agreeing with andy here, after checking your blind (insanely good btw!!!) its not yr graphics or setting ect,

im going to blame firefox for this one.

my scrollbars screw up in ie when i come here to wincustomize

 

k10w3
Reply #6 Saturday, January 21, 2012 11:19 AM

Drats!  I was hoping there was something I could do to fix it.  Well, thank you very much for checking it out for me, Vamps.  I do so appreciate it.

LightStar
Reply #7 Saturday, January 21, 2012 11:49 AM

This happened in a skin I was doing also and I had to fool around with the top and bottom paint margins I think.

k10w3
Reply #8 Saturday, January 21, 2012 2:57 PM

LightStar
This happened in a skin I was doing also and I had to fool around with the top and bottom paint margins I think.

Thanks, Tom.  I'm trying that now, and not making any progress.    You wouldn't be willing to take a look at the .wba and see if I've done something wrong, would you?  I don't know if it's all the stress I'm under or just having to deal with winter for the first time in 14 years, I just don't feel like I'm as sharp as I used to be with these things.

LightStar
Reply #9 Saturday, January 21, 2012 3:13 PM

Sure, I would have no problem looking at it for you. I will PM you my email address.

k10w3
Reply #10 Saturday, January 21, 2012 3:25 PM

Karma for your expert help!

LightStar
Reply #11 Saturday, January 21, 2012 4:45 PM

I had a look at your WB Karen and first of all let me tell you that is some top notch work! It appears though that the issue is with Firefox itself on Windows 7 and not with the WB, as it does it in just about any WB I apply and the background color of the line is 151,151,151 in all cases. If you look closely too you will notice that the line is also on the inside of the left frame and at the top of the bottom frame. So there is apparently nothing you can do.  I also opened IE9 while I was at it, and it is even worse with a 2 pixel line of different colors in those same areas. Apparently it is something to do with the browsers themselves though for the most part. To confirm things and just for the heck of it I loaded your skin in Windows XP, and the issue did not exist in Firefox, but it did in IE8.

Browser and/or OS issues are the culprits! Don't you just love skinning!

 

Sorry I could not resolve it for you.

k10w3
Reply #12 Saturday, January 21, 2012 5:23 PM

  Oh, well.  I guess there are worthier things to obsess over than the 1 pixel WB malfunction in FireFox.  At least it skins my work platform program perfectly and that's the one I have to look at the most.  Thank you so much looking it over for me.

LightStar
Reply #13 Saturday, January 21, 2012 5:31 PM

  Oh, well.  I guess there are worthier things to obsess over than the 1 pixel WB malfunction in FireFox.  At least it skins my work platform program perfectly and that's the one I have to look at the most.  Thank you so much looking it over for me.

 

No problem Karen. 

PoSmedley
Reply #14 Saturday, January 21, 2012 5:54 PM

I can't figure out if it's a problem with the Windowframe or the scrollbar.

You were ed.

k10w3
Reply #15 Saturday, January 21, 2012 6:41 PM

Really?  You were that eager to use your new Derp-O-Gram graphic?

PoSmedley
Reply #16 Saturday, January 21, 2012 6:43 PM

You were that eager to use your new Derp-O-Gram graphic?

Courtesy of Doc and yes. I could only hold back so long. So I'm a premature derper. Sue me.

k10w3
Reply #17 Saturday, January 21, 2012 7:02 PM

PoSmedley
So I'm a premature derper. Sue me.

I'm non-litigious. 

k10w3
Reply #18 Sunday, September 16, 2012 1:18 AM

To anyone who has this issue in the future, I've discovered the solution.  If you go in the Extra Settings tab in for the Border Caption, and give the Aero Frame Color a value, the gap goes away.

Please login to comment and/or vote for this skin.

Welcome Guest! Please take the time to register with us.
There are many great features available to you once you register, including:

  • Richer content, access to many features that are disabled for guests like commenting on the forums and downloading skins.
  • Access to a great community, with a massive database of many, many areas of interest.
  • Access to contests & subscription offers like exclusive emails.
  • It's simple, and FREE!



web-wc01