problems with per pix logoff dialogue images

Thursday, December 14, 2006 by boopish | Discussion: Skinning

am using the latest version of SkinStudio and am having trouble with the per pix images for the log off dialogues. They are showing fine in the preview panel but when I apply the skin, the areas that are transparent ( the images are .png's that I am using) are showing up as white and the detail at the top that extends into the transparent area has funny grey smears going up to the top of the white area. Also, the system button has dark blue around it! This was happening in the last build as well. I don't want square edges on this image if I can avoid it.

Any one know what is going on here??
boopish
Reply #1 Friday, December 15, 2006 12:42 AM
Ok...I figured out how to make these images show up properly. There were two lines of code that were missing...Trans=1 and Perpix=1. This didn't fix the problem of the dark area around the pill shaped system button. All the other system buttons show up just fine, but not the ones on the logoff and shutdown dialogues!

I checked the code against a couple of other skins that work nicely, and couldn't find any missing bits. I really am at a loss here. Any and all help greatly appreciated!

Bichur
Reply #2 Friday, December 15, 2006 1:12 AM
are they using png or tga?
boopish
Reply #3 Friday, December 15, 2006 11:06 AM
I made the image as .png, but in SKS it is listed as .tga (PushButton.tga)

Please login to comment and/or vote for this skin.

Welcome Guest! Please take the time to register with us.
There are many great features available to you once you register, including:

  • Richer content, access to many features that are disabled for guests like commenting on the forums and downloading skins.
  • Access to a great community, with a massive database of many, many areas of interest.
  • Access to contests & subscription offers like exclusive emails.
  • It's simple, and FREE!



web-wc01