DWM failure with WB ..... Resolved

Monday, December 12, 2011 by MadDeez | Discussion: Object Desktop

Here we go again, folks. Any help you may provide will be greatly appreciated. As I stated in another thread, I installed a larger capacity SSD over the weekend and instead of cloning the 120 over to the new one, i did a fresh install of Windows 7 and all my apps. I'm having a problem with WB that I was having with it before and it's quite aggravating. On a cold boot or a restart, DWM is disabled.....every time! I can either use Tweak 7 or open WB Config and hit the "APPLY" button to enable DWM and all is well. With DWM disabled, all transparency in the WB skins is gone and Neil's Winter Snow dream fails to load. Once DWM is enabled, transparency returns and the snow starts falling on Vlad's NOEL Christmas tree. The following info from the "About WB' area may be relevant:

 

 

WindowBlinds version : WindowBlinds 7.3 (build 310 - Windows 7 Edition) - 64 bit OS

WindowBlinds is installed correctly on this PC
WindowBlinds appears to be activated on this PC
(LG L246WP(Digital)) 1 is attached to AMD Radeon HD 6800 Series

Wblind.dll 2011/10/17 11:18:20
Wblind64.dll 2011/10/17 11:18:48
Wbsrv.dll 2011/09/26 15:10:56
SevenConfig.exe 2011/10/13 17:33:52
Wbload.exe 2010/10/20 16:08:35
Wbhelp.dll 2011/10/04 10:01:37
Tray.dll 2009/10/23 20:12:19
Wbload.dll 2010/06/07 15:59:25
Screen.exe 2010/06/07 15:59:43

 

I'm using the latest Cat drivers from AMD/ATI for the twin 6850s. 

Yes, I know I can continue to easily enable DWM every time I boot into Windows but I shouldn't have to. I thought a fresh install of the OS, drivers, and apps would eliminate this issue but it didn't. HHHEEEEELLLLLPPPPPP !!!!!!

 

DrJBHL
Reply #1 Monday, December 12, 2011 9:20 AM

John, I'm thinking you should pm yrag with this.... sorry for the trouble you're having and wish I could help.... I did find this which may help?

Your Local Services should look like this:

Bet yours says "Manual". To change it:

 

MadDeez
Reply #2 Monday, December 12, 2011 9:38 AM

Hey Doc! I had already checked that. Asking Gary is a great idea. I will do that. Thanks

 

DrJBHL
Reply #3 Monday, December 12, 2011 10:11 AM

Did you install AMD Desktop Fusion???

If you did, that could really be the culprit.

 

So... could it be a boot sequence timing issue? I hate to suggest malware, but that's a possibility (not high on the list). More likely a screwy install of W7 on your SSD. Did you align partitions correctly?

Try running chkdsk /f /r on your SSD... in the meantime. I think sfc /scannow is part of that... if not, you can run it afterwards and it should fix any corrupt Windows System files missed by the chkdsk. Run both from the elevated command prompt...

 

ZubaZ
Reply #4 Monday, December 12, 2011 6:29 PM

Can you check the event log to see if there is a fault or something else causing the issue?

MadDeez
Reply #5 Monday, December 12, 2011 6:48 PM

hey zubaz. i'm working with yrag on it now. there is something about a windows installer error. i still think it has something to do with wb. i can remove wb and everything is fine. reinstall it and dwm is screwed up. 

MadDeez
Reply #6 Tuesday, December 13, 2011 5:56 PM

well, it seems WB can't be installed onto any drive other than the system drive after all. i wanted to install it on a secondary platter drive instead of my SSD. yrag suggested installing it on the SSD and DWM is enabled as it should be.  why oh why can we not install WB and its skins on a secondary drive? please, neil it would make a great Christmas gift. 

anyway, i want to express my gratitude to all who made suggestions. they were greatly appreciated. now, where's my pizza?

DrJBHL
Reply #7 Tuesday, December 13, 2011 6:29 PM

C'mon. You gotta be kidding. Pizza?

In HG's tummy already.

You gotta be crazy to mention it. He's got the world wired!

ZubaZ
Reply #8 Tuesday, December 13, 2011 7:21 PM

Glad It wasj figured out.

PrinceOfGeekery
Reply #9 Friday, July 6, 2012 5:41 PM

MadDeez
well, it seems WB can't be installed onto any drive other than the system drive after all.

 

Aha! Maybe THAT'S why WB stops working constantly! I'll have to try a new reinstall(again)except place it on my system drive.

I'll see how that goes.

DrJBHL
Reply #10 Friday, July 6, 2012 6:09 PM

PrinceOfGeekery:

Just let it install where it wants. We've seen endless posts about it not working any other way.

S J N
Reply #11 Friday, July 6, 2012 7:51 PM

DrJBHL
Just let it install where it wants. We've seen endless posts about it not working any other way

Correct

Please login to comment and/or vote for this skin.

Welcome Guest! Please take the time to register with us.
There are many great features available to you once you register, including:

  • Richer content, access to many features that are disabled for guests like commenting on the forums and downloading skins.
  • Access to a great community, with a massive database of many, many areas of interest.
  • Access to contests & subscription offers like exclusive emails.
  • It's simple, and FREE!



web-wc01